flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набули чинності зміни до закону про військову службу

09 липня 2020, 16:38

8 липня 2020 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами України військової служби».

 

Законом внесено зміни до абзацу першого частини п’ятої статті 20 та абзацу першого частини десятої статті 23 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

 

Ними з переліку військових формувань, у яких не можуть проходити військову службу військовослужбовці, визнані військово-лікарськими комісіями за станом здоров’я непридатними до військової служби, виключено Державну прикордонну службу України і Службу безпеки України.

 

Як пояснили у Верховній Раді України, реалізація положень Закону дасть можливість військовослужбовцям ДПС і СБУ, які проходять військову службу і визнані непридатними до військової служби за станом здоров’я, продовжувати військову службу, а особам, звільненим з військової служби за станом здоров’я за наслідками захворювань, поранень (травм, контузій, каліцтв), одержаних під час виконання обов’язків військової служби, бути прийнятими на військову службу за контрактом.

ДЖерело: Українське право