flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено список присяжних Зіньківського районного суду Полтавської області

07 липня 2020, 15:09

            Конституцією України передбачено, що правосуддя здійснюють судді, а у визначених законом випадках правосуддя здійснюється за участю присяжних. Присяжним є особа, яка вирішує справи у складі суду разом із суддею або залучається до здійснення правосуддя.

            Для затвердження списку присяжних територіальне управління Державної судової адміністрації України звертається з поданням до відповідних місцевих рад, які формують і затверджують список громадян, які постійно проживають на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду, та які відповідають вимогам законодавства і надали свою згоду бути присяжними. Список присяжних затверджується на три роки і переглядається в разі необхідності для заміни осіб, які вибули зі списку, за поданням територіального управління Державної судової адміністрації України. Після затвердження списку присяжних, список передається до відповідного суду.

            Рішенням Зіньківської районної ради  сесії сьомого скликання від 26  травня 2020 року  №42, за поданням територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області  затверджено список присяжних Зіньківського районного суду Полтавської області у кількості 15 осіб.  

                             

За повідомленням прес-служби суду