flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Всесвітній тиждень права

16 грудня 2019, 08:57

     У рамках відзначення Всесвітнього тижня права до Зіньківського районного суду Полтавської області 13.12.2019  на «Урок справедливості»  та   підвищення прозорості та відкритості в діяльності судів,  до суду завітали  учні  11 В класу Зіньківської спеціалізованої   школи  І-ІІІ ступеня  № 1.

 

    Перед учнями  виступив  голова Зіньківського районного   суду Дем’янченко Сергій Миколайович, який розповів   про  категорію   розгляду   справ, які надходять до суду по  категоріях, а саме, кримінальні, цивільні, адміністративні  та  про адміністративні  правопорушення.  Також у доступній  формі  було роз’яснено   порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді, розповіли дітям про роботу суду, звернули увагу на основне завдання правосуддя - забезпечити кожному право на справедливий суд, виходячи із принципу верховенства права та шукали відповіді на питання як вирішити ту чи іншу суперечку, ні кого не обмеживши в гарантованих законних інтересах, з учнями   відбувся  діалог   та були  надані відповіді на всі запитання учнів.

    Також  на  дні відкритих дверей була запрошена  майор  внутрішньої служби Дем’янченко І.О. Зіньківської РС філії ДУ «Центр пробації » в Полтавській області, яка  розповіла,  що   однією з найважливіших функцій служби пробації є досудова, яка здійснюється на стадії розслідування злочину одночасно з проведенням слідчих дій органами дізнання та слідства. При цьому, забезпечується збір інформації про правопорушника з метою надання допомоги суду у визначенні найбільш ефективного для даної особи виду покарання (позбавлення волі чи іншого альтернативного покарання) на основі прогнозу подальшої поведінки особи та можливостей її виправлення у в’язниці чи на волі.

    На завершення, учні висловили щирі слова вдячності за зустріч, в процесі якої вони дізнались не тільки про те, як функціонує суд, а й іншу цікаву інформацію.

    Сподіваємося, що учні провели свій час цікаво та з користю, що сприятиме формуванню поваги до суду, підвищенню рівня правової культури.