flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників виборчого процесу! Як підготуватись до повторного голосування з виборів Президента України, яке відбудеться 21 квітня 2019 року.

10 квітня 2019, 13:18

            Відповідно до ч.3 та 9  ст. 32 Закону України «Про вибори Президента України» кожен громадянин має право звернутися до відповідної дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців чи суду за місцезнаходженням виборчої дільниці щодо допущених при складанні попереднього списку виборців неправильностей, у тому числі невключення, неправильного включення або виключення із списку виборців його або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.  

        Ч.4 та 5 ст. 32 цього Закону  визначено,  що громадянин  не пізніше, як за 5 днів до дня виборів,  може  особисто подати  заяву до дільничної виборчої комісії чи органу ведення Державного реєстру виборців щодо обставин, передбачених частиною третьою цієї статті.

       Враховуючи вищевикладене, звертаємо увагу, що  заяви про уточнення списку виборців  до дільничної виборчої комісії чи відділу ведення Державного  реєстру виборців апарату  Бобринецької районної державної адміністрації  можуть бути подані по 15 квітня 2019 року включно.

       Згідно ст. 274 Кодексу адміністративного судочинства України, кожен, хто має право голосу на виборах може звернутися з адміністративним позовом про уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку в строк, не  пізніш як за два дні до дня голосування.

       Тобто, позовна заява про уточнення списку виборців може бути  подана  до Бобринецького районного суду Кіровоградської області  по  18 квітня (24.00 год.) 2019 року.

         Позовні  заяви,  подані після закінчення цих строків (після 18 квітня), суд залишає без розгляду.

        У відповідності до ч.5 ст. 35 Закону України «Про вибори Президента України» у день голосування, тобто 21 квітня 2019 року  зміни до списку виборців не вносяться.

 

Прес-служба суду.