flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз проведеного опитування (громадян) відвідувачів суду щодо якості роботи Зіньківського районного суду Полтавської області

14 лютого 2018, 15:11

З метою здійснення аналізу стану незалежності, неупередженості та доступності правосуддя Зіньківським районним судом Полтавської  області з 01 по 08 лютого 2018 року проведене опитування громадян – відвідувачів суду.

З метою інформування громадськості про заплановане опитування громадян на інформаційному стенді у приміщенні суду розміщено відповідне оголошення. Протягом лютого 2018 року всім відвідувачам суду пропонувалося заповнити анонімні анкети.

Аналіз результатів опитування громадян – відвідувачів суду показав наступні результати: усього в опитуванні взяли участь 15 громадян – відвідувачів Зіньківського районного суду, результати опитування наведені нижче.

По першому питанню анкети який Ваш статус отримані наступні результати (кількість відповідей):

Особа, яка є учасником процесу – 15;

Відвідувач або вільний слухач – 3;

Інше – 5.

По другому питанню анкети щодо оцінки відвідувачами суду зручності  діставатись з місця проживання до місця розташування суду отримані наступні результати (кількість відповідей):

Незручно – 6;

Зручно – 16;

Важко сказати – 1.

По третьому питанню анкети чи влаштовує Вас графік роботи суду з 8.00.до 17.15, отримані наступні результати (кількість відповідей):

Так – 16;

Ні – 0;

Не має значення – 7.

По четвертому питанню анкети чи вважаєте Ви достатньою інформацію на стендах суду щодо  справ, що призначені до розгляду; зразків документів тощо отримані наступні результати (кількість відповідей):

В  повній мірі – 17;

Важко відповісти - 6;

Якщо недостатньо, то якої саме – 0.

По п’ятому питанню анкети чи легко Ви знаходите на веб-сторінці суду потрібну для Вас інформацію отримані наступні результати (кількість відповідей):

Так – 14;

Іноді – 8;

Ні - 1;

По шостому питанню анкети якої інформації на Вашу думку, на веб-сторінці суду не вистачає отримані наступні результати (кількість відповідей):

Шестеро відвідувачів у анкеті вказали, що на веб-сторінці суду міститься достатньо інформації, двом відвідувачам не вистачає інформації щодо хабарів, які отримують посадові особи. Половина з опитуваних взагалі не заповнювали даний пункт анкети.

По сьомому питанню анкети чи комфортними є для Вас умови перебування в суді отримані наступні результати (кількість відповідей):

Так – 18;

Ні – 3;

Якщо інше, то вкажіть, що саме – 2.

Одна особа у анкеті вказала, що в літній час необхідне кондиціювання кабінетів. В зимовий час через перепади температури з’являється грибок на стінах. Інша особа не вказала, що саме є не комфортним.

По восьмому питанню анкети щодо зручності для людей з обмеженими можливостями потрапити до суду та користуватись послугами суду отримані наступні відомості (кількість відповідей):

Так – 1;

Ні –14;

За умови наявності супроводжуючої особи – 8.

По дев’ятому питанню анкети чи вважаєте Ви приміщення суду такими, що перебувають в належному санітарному стані отримані наступні відомості (кількість відповідей):

Так – 17;

Іноді – 4;

Якщо ні, то де саме – 2.

Одна особа у анкеті вказала, що не знає де саме, а інша сказала, що це не найбільша проблема.

По десятому питанню анкети щодо  вчасності отримання судової повістки отримані наступні результати (кількість відповідей):

Так – 16;

Ні – 3;

Інше – 3.

По одинадцятому питанню анкети чи вчасно розпочинаються судові засідання отримані наступні результати (кількість відповідей):

Так – 15;

Не завжди – 7;

Ні – 1.

По дванадцятому питанню анкети чи ввічливо та професійно ставляться до Вас судді та працівники апарату суду отримані наступні результати (кількість відповідей):

Так – 7;

Іноді – 4;

Ні – 2.

По тринадцятому питанню анкети як Ви ставитесь до розгляду справ у режимі відеоконференції отримані наступні результати (кількість відповідей):

Позитивно – 13;

Негативно – 1;

Важко відповісти – 8.

По чотирнадцятому питанню анкети що, на Вашу думку, можна покращити в суді більшість опитаних вказали на необхідність ремонту  приміщення суду, доступність суду для людей з обмеженими можливостями. Трьох відвідувачів задовольняє робота суду. Один відвідувач вважає, що покращення треба розпочати з ув’язнення корумпованих суддів та прокурорів, інший відвідувач бажає суду чесності.  Деякі з опитуваних взагалі не заповнювали даний пункт анкети.

Отримані результати обробки анкет свідчать про те, що ступінь доступності, незалежності та неупередженості правосуддя у Зіньківському  районному суді Полтавської області є досить високою. Також вважаємо за доцільне у другому півріччі 2018 року також проводити подібні опитування відвідувачів суду для забезпечення відкритості суду, підвищення довіри громадян до правосуддя, зміцнення авторитету судової влади та забезпечення вільного доступу громадян до інформації.

12 лютого 2018 рік

Керівник апарату суду                    Л.І. Педько

Вик. Манойло Т.А.