flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Народні засідателі та присяжні подають декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

05 квітня 2017, 14:18

 Відповідно до ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014р. №1700 особи, зазначені у п. 1підпункті "а" п. 2 ч. 1 ст. 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства  декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Згідно підпункту ґ п.1 ст. 3 Закону до суб'єктів декларування відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді), а до змін у законодавстві - і народні засідателі.

Тому,  Зіньківський районний суд Полтавської області повідомляє про необхідність присяжним та народним засідателям, які виконували обов’язки у суді, подати до 1 травня 2017 року електронну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік.

 Звертаємо увагу на те, що за порушення вимог фінансового контролю, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.