flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронне декларування доходів державних службовців

01 березня 2017, 09:12

 З 1 січня 2017 року розпочалася друга хвиля е-декларування, яка триватиме до 31 березня 2017 року включно.Три місяці відведено суб’єктам декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище на подання декларацій за 2016 рік.

З набранням чинності Закону України «Про Вищу раду юстиції», яким внесені зміни в Закон України «Про запобігання корупції», з 1 січня 2017 року змінено коло осіб, які повинні подавати е-декларації.  Повний перелік суб’єктів е-декларування «другої хвилі» міститься в положеннях Закону України «Про запобігання корупції».

 

            Як зазначається у ст. 45 Закону «Про запобігання корупції», суб’єкти декларування зобов’язані особисто подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

                  Для входу до системи Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування з використанням особистих ключів, виданих акредитованими центрами сертифікації ключів  рекомендується завчасно отримати послуги електронного цифрового підпису.

З метою недопущення помилок при заповненні декларації в електронній формі та надання відповіді на найбільш типові питання у суб’єктів декларування, що виникають під час заповнення декларації, рішенням НАЗК від 11.08.2016 № 3 затверджено Роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю.

Додатково можна отримати відповіді, пов’язані із заповненням е-декларацій, за номером гарячої лінії НАЗК :(+38 044) 200 06 94.

За порушення антикорупційного законодавства передбачено адміністративну і кримінальну відповідальність.