flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

16 грудня 2016, 12:56

З метою підвищення прозорості та відкритості в діяльності судів, обізнаності широкої громадськості з їх діяльністю 14 та 15 грудня 2016 року в Зіньківському районному суді Полтавської області було проведено «День відкритих дверей». Так 14 грудня до суду завітали учні 10-11 класів опорного закладу «Зіньківська спеціалізована школи І-ІІІ ступенів № 1», а 15 грудня учні 9 класу Зіньківської спеціалізованої школи  І-ІІІ ступенів  № 2.

Учні побували на відкритому судовому засіданні, на розгляді цивільної справи. Перед школярами виступив голова Зіньківського районного суду Дем’янченко Сергій Миколайович, який розповів про категорію  розгляду справ, які надходять до суду по категоріях, а саме, кримінальні, цивільні, адміністративні та про адміністративні правопорушення. Також у доступній формі було роз’яснено   порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді, з учнями відбувся  діалог та були надані відповіді на всі запитання учнів.

Також на зустрічі розповіла про свою роботу старший інспектор Зіньківського районного сектору КВІ УДПтС України в Полтавській області капітан внутрішньої служби Дем'янченко Інга Олександрівна

У фінальній частині, за підсумками проведеного заходу Дня відкритих дверей, учні висловили подяку суддям та працівникам апарату суду.