flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено координаційну нараду в Апеляційному суді Полтавської області

27 вересня 2016, 13:34

 23 вересня 2016 року голова Зіньківського районного суду Полтавської області Дем’янченко С.М.. та заступник керівника апарату суду Манойло Т.А., взяли участь в координаційній нараді в Апеляційному суді Полтавської області з порядком денним «Обговорення стану судочинства судами області за перше півріччя 2016 року та поточних завдань на 2016 рік».

На нараді для голів судів виступив голова апеляційного суду Рябішин А. О., який підбив підсумки першого півріччя. В своїй промові він звернув увагу присутніх на необхідності здійснення постійного контролю за дотриманням строків розгляду справ; постійно аналізувати причини помилок, які допускають судді під час здійснення правосуддя, з подальшим обговоренням їх на зборах суддів та контролювати недопущення порушення строків направлення матеріалів на запит апеляційного суду.

Крім того в нараді взяла участь секретар судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Щепоткіна В.В., яка детально висвітлила деякі спірні питання застосування норм кримінального законодавства.

Для керівників апаратів судів була проведена окрема нарада, на якій виступили керівник апарату Апеляційного суду Полтавської області Мокарєва Н.М. та працівники апарату суду з питань своєчасності направлення судових справ на розгляд до апеляційного суду та правильності їх оформлення, повноти заповнення обліково – статистичних карток та ряду інших питань.

Прес-секретар апеляційного суду Олена Швидка рекомендувала оприлюднювати на веб - сторінках суддів інформацію про резонансні справи, які викликають інтерес в громадськості.

На завершення начальник ТУ ДСА України в Полтавській області Клочко І. О. доповів про підсумки роботи по матеріально – технічному забезпеченні судів області за 3 квартали 2016 році, про проблеми та поточні завдання на цей рік.