flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Журналістам хочуть пояснити аспекти роботи суддів

20 квітня 2016, 11:08

 Представник Вищої кваліфікаційній комісії суддів України вважає за необхідне проводити просвітницьку роботу серед журналістів в частині оцінки аналітичних показників роботи суддів. Зокрема, що стосується скасованих рішень.

Про це зазначив член ВККСУ, суддя ВСУ у відставці Станіслав Щотка під час Харківського регіонального форуму, повідомляє кореспондент "Закону і Бізнес".

За словами С.Щотки, якщо вирвати з контексту кількість рішень, прийнятих одним суддею, і скасованих потім вищою інстанцією, журналістів вразить така цифра, хоча у порівнянні з навантаженням на цього конкретного суддю, така кількість справ може становити лише 5% від загальної кількості розглянутих ним справ, тобто бути у межах похибки. Не знаючи цього, журналісти можуть поставити питання про профпридатність судді, що підриває не тільки авторитет конкретного судді, а й авторитет судової влади в Україні в цілому, відзначив С.Щотка.

Водночас президент Асоціації розвитку суддівського самоврядування України, суддя Львівського окружного адмінсуду Володимир Кравчук зауважив, що суди зараз надзвичайно відкриті, а суддівське самоврядування налаштоване співпрацювати зі ЗМІ.

 

За інформацією zib.com.ua