flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено координаційну нараду за участю голів та керівників апаратів місцевих судів Полтавської області

15 березня 2016, 09:53

11 березня 2016 року голова суду Дем’янченко С.М. та керівник апарату суду Педько Л.І. взяли участь в координаційній нараді в Апеляційному суді Полтавської області з порядком денним «Обговорення стану здійснення судочинства місцевими судами у 2015 році та завдання на 1 півріччя 2016 року».

На нараді заслухано інформацію голови апеляційного суду Рябішина А. О., який звернув увагу присутніх на необхідності здійснення постійного контролю за дотриманням строків розгляду справ; постійно аналізувати причини помилок, які допускають судді під час здійснення правосуддя, з подальшим обговоренням їх на зборах суддів та неухильно контролювати недопущення порушення строків направлення матеріалів з ухвалами слідчих суддів на запит апеляційного суду за телефонограмами кур’єрським (або іншим) способом та контролювати вчасне направлення цивільних справ та кримінальних до апеляційної інстанції.

Заступники голови суду Гальонкін С.А. та Давиденко Е. В. у своїх виступах детально зупинились на якості та оперативності судочинства у цивільних та кримінальних справах, справах про адміністративні правопорушення.

Начальник ТУ ДСА України в Полтавській області Клочко І. О. у своїй доповіді зупинився на матеріально – технічному забезпеченні судів області у 2015 році та наголосив, що лише спільними зусиллями керівники апаратів судів та голови судів зможуть організувати належну роботу судів області з метою формування позитивного іміджу судової системи.

Також на нараді було заслухано доповідь прес-секретаря суду Олени Швидкої «Комунікаційна стратегія – крок на зустріч людям», яка поділилася досвідом з присутніми головами та керівниками апаратів судів першої інстанції щодо напрямків та способів здійснення комунікаційної стратегії Апеляційного суду Полтавської області.