flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Центр з надання безоплатної вторинної допомоги

18 листопада 2015, 08:57

 З 01 липня 2015 року на виконання Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в Україні розпочали роботу центри з надання безоплатної вторинної допомоги

    З 01 липня 2015 року безоплатна вторинна правова допомога в Україні надається всім визначеним Законом України «Про безоплатну правову допомогу» категоріям осіб: малозабезпеченим, дітям-сиротам, та дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, ветеранам війни( втому числі учасникам АТО), членам сімей загиблих учасників бойових дій, реабілітованим особам та особам, стосовно яких суд розглядає питання про обмеження цивільної дієздатності чи надання психіатричної допомоги в примусовому порядку та ін. відповідно до ст.14 Закону. Ці категорії осіб можуть, у разі потреби, скористатися послугами адвокатів для представництва своїх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах.
      Організацію надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечують Регіональний та місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
     Для мешканців Зіньківського  району Полтавської області працює Перший Полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який розміщується у м. Полтаві за адресою:  вул. Міщенка, 2.
      При зверненні до центру потрібно надати копії документів, підтверджуючих належність заявника до однієї з категорій громадян, яким відповідно до Закону надається безоплатна вторинна правова допомога.
     Додаткову інформацію щодо отримання безоплатної правової допомоги можна отримати за єдиним номером безоплатної правової допомоги в Україні – 0 800 213 103.  Контактні телефони місцевого центру – (0532) 50-27-22, 50-27-29.