flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників процесу! Нагадуємо про вимоги до документів, що надсилаються до суду електронною поштою

09 липня 2024, 10:31

Звертаємо увагу учасників процесу, що вимоги до документів, які надсилаються на електронну пошту суду, регулюються Законами України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронний цифровий підпис», «Про електронні довірчі послуги».

___Згідно зі ст.5 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» передбачає, що електронний документ – документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов’язкові реквізити документа.

___Згідно ст.6 цього ж Закону для ідентифікації автора електронного документа може використовуватися електронний підпис.

___Для підтвердження достовірності походження та цілісності електронного документа може використовуватися електронна печатка.

___Накладанням електронного підпису та/або електронної печатки завершується створення електронного документа.

___У разі створення електронного документа з використанням більш як одного електронного підпису та/або більш як однієї електронної печатки його створення завершується накладанням електронного підпису або електронної печатки останнім підписувачем чи створювачем електронної печатки відповідно до технології створення такого електронного документа.

___Суб’єкти електронного документообігу використовують електронні підписи та електронні печатки у випадках, встановлених законодавством, або за домовленістю між відповідними суб’єктами.

___Документи, отримані електронною поштою без електронного підпису не належать до офіційних та не підлягають реєстрації.

___Пресслужба суду