flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо виборів народних депутатів України

02 вересня 2014, 13:13

    28 серпня 2014 року розпочався процес щодо підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України, які відбудуться 26 жовтня 2014 року.
   За змістом пункту 5 частини 1 статті 17 Кодексу адміністративного судочинства України спори щодо правовідносин, пов’язаних з виборчим процесом, підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства.
Відповідно до частини сьомої статті 177 КАС України у справах щодо правовідносин, пов’язаних з виборчим процесом, суд апеляційної інстанції розглядає справу у дводенний строк після закінчення строку на подання апеляційної скарги, тому правила статті 188 КАС України щодо строків направлення апеляційних скарг разом зі справою до суду апеляційної інстанції на справи зазначеної категорії не поширюються. Суд першої інстанції після отримання апеляційної скарги повинен негайно направити її разом зі справою до Харківського апеляційного адміністративного суду.
     Згідно з частиною 3 статті 11 Закону України «Про вибори народних депутатів України» суди мають організувати свою роботу під час виборчого процесу, в тому числі у вихідні дні та в день голосування, таким чином, щоб забезпечити прийом та розгляд документів щодо підготовки та проведення виборів депутатів, позовних заяв, скарг та звернень виборчих комісій у строки та спосіб, встановлені цим Законом.