flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РОБОЧА ЗУСТРІЧ

15 червня 2021, 15:21

15   червня 2021 року за ініціативи тимчасово виконуючої обов'язки начальника Зіньківського районного сектору філії Державної установи "Центр пробації" в Полтавській області Інги Дем'янченко  проведена робоча зустріч з головою Зіньківського районного суду Сергієм Дем'янченком.

Метою заходу було обговорення порядку складання досудової доповіді  стосовно обвинувачених відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України, Закону України «Про пробацію», та обговорення проблемних питань що виникають в даному напрямку роботи, зокрема, термінів їх  підготовки, направлення до суду, участь представників уповноваженого органу з питань пробації у судових засіданнях.

Голова суду Сергій Дем'янченко під час зустрічі наголосив, що досудові доповіді є актуальним знаряддям під час винесення справедливого рішення. Отримавши додаткову інформацію про особу, яка підозрюється у вчиненні правопорушення, судді дізнаються про обставини  життя особи, які могли стати причиною злочину, а також про заходи, які пропонує орган пробації для усунення таких обставин, оцінити ризики вчинення особою повторних кримінальних правопорушень. Досудова доповідь на сьогодні може стати зручним рекомендаційним інструментом для формулювання виваженої позиції у судових дебатах стороною обвинуваченого та для подальшого об’єктивного прийняття судом рішення про вид і міру покарання у разі ухвалення обвинувального вироку суду.