flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реєструйтеся завчасно в «Електронному суді».

27 лютого 2019, 09:00

На виконання параграфу 2 (Прикінцеві положення) розділу 5 Закону України від 03.10.2017 № 2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» та  згідно з оголошенням Державної судової адміністрації  України, опублікованим в газеті «Голос України»  від 1 грудня 2018 року,   з 1 січня 2019 року в тестовому режимі  розпочала роботу підсистема Єдиної судової  інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС ) «Електронний суд». Функціонування  ЄСІТС  розпочнеться з           1 березня 2019 року.

            Відповідно до вимог розділу XI Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 року № 30  приймання та реєстрація надісланих учасниками судового процесу процесуальних документів здійснюватиметься з офіційних електронних адрес( електронних кабінетів), які вони мають створити в Електронному суді розміщеному за посиланням:https://cabinet.court.gov.ua.

           Вхід до електронного кабінету  та реєстрація учасників судових процесів  проводиться за допомогою електронного  цифрового ключа .

           Частинами 6 статті 14 Цивільного процесуального Кодексу України  та   ч. 6 ст.18 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що:

адвокати;

- нотаріуси;

- приватні виконавці;

- арбітражні керуючі;

- судові експерти;

- державні органи;

- органи місцевого самоврядування;

- суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки;

реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов’язковому порядку.

         Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.